החודש, גוגל תחגוג את יום הולדתנו ה-25.

חשבת פם איך הטכנולוגיה הגיעה במהלך 25 השנים האחרונות וכיצד אנשים מסתגלים אליה.

 אני זוכרת לפני שנים, כשאחותי טסה להודו אחרי הצבא
חיכינו שתמצא טלפון (בדכ בשישי בצהריים לארוחה המשפחתית)
או שתמצא איזשהו חור עם אינטרנט כדיי לשלוח לנו סימן חיים.

אם נרוץ קדימה, 

הייתי עם אחיינית שלי, היא ראתה משהו מעניין, צילמה כמה תמונות מהירות ושיתפה אותן עם חברות.
והכל כל כך מהיר.

איך שתקשרנו  לפני שנים בהשוואה לאופן שבו אחיינית שלי מתקשרת היום מראה עד כמה שינוי יכול לקרות על פני דורות. 

טכנולוגיה שלוקח לנו שנים להסתגל אליה היא טבע שני עבור הילדים שלנו. 

רעיונות שאבא שלי התפעל מהם כמדע בדיוני – מקבל טלפון מהשעון שלך, 

או אומר למכונית שלך לנגן את השיר האהוב עליך – גורמים לילדים למשוך בכתפיים.

משיכת הכתפיים האלה נותנת לי תקווה גדולה לעתיד. 

הם הציבו רף גבוה למה שהדור הבא יבנה וימציא… ואני לא יכולה לחכות לראות מה יגרום גם לילדים שלהם למשוך בכתפיים.

ברגע שנפרץ גבול טכנולוגי, הוא עובר במהרה מיוצא דופן לרגיל. 

זו הסיבה שגוגל מעולם לא לקחה את ההצלחה שלה כמובנת מאליה.

הכל התחיל בחיפוש

לארי וסרגיי רשמו לראשונה את המשימה לפני 25 שנה: לארגן את המידע של העולם ולהפוך אותו לנגיש ושימושי אוניברסלי. היה להם חזון שאפתני לסוג חדש של מנוע חיפוש שיעזור לאנשים להבין את גלי המידע הנעים באינטרנט. המוצר שהם בנו, חיפוש Google, המשיך לעזור למיליארדי אנשים ברחבי העולם לקבל תשובות לשאלותיהם.

במשך כמה שנים, אנשים שחווים את גוגל ונפעמים מהיכולת של גוגל למצוא את התשובה הטובה ביותר לשאלות האזוטריות ביותר, מפרט זעיר שנקבר בדף שירות הלקוחות של חנות ועד כלל כדורגל לא ברור.

השאלות ששואליםאת גוגל התפתחו עם הזמן: "איך מתקנים ברז מטפטף?" "הדרך המהירה ביותר לבית החולים סטנפורד?" "דרכים להרגיע תינוק בוכה?" ועם הזמן, גוגל השתפרה הרבה יותר במתן מענה להן.

זה היה מעורר השראה לראות מה אנשים עשו עם התשובות לשאלותיהם, בין אם זה למצוא שירותי בריאות או נחמה בזמנים קשים, ללמוד מיומנויות חדשות, להמשיך בנתיבי קריירה חדשים או לפתוח עסקים חדשים. הרעיון שסטודנט באינדונזיה כפרית יוכל לגשת לאותו מידע כמו פרופסור בסטנפורד היה מהפכני, ושינה את החיים ואת העולם שלנו לטובה. זה פתח גישה לחינוך וליזמות כמו שום דבר אחר לפניו, או מאז.

החיפוש גם הניח את היסודות ל-Google להשפיע כלכלית מעבר לחומות שלנו. פלטפורמות הפרסום וכלי הפרסום שלנו התחילו עם הנחת יסוד פשוטה כמו החיפוש עצמו: לעזור לעסקים להגיע ללקוחות שכבר חיפשו את סוגי המוצרים והשירותים שהם מציעים. זו הייתה פלטפורמה שפנתה לעסקים קטנים במיוחד, כמו עסק הזמנות הדואר למכירת לובסטרים שהיה הראשון להירשם. ובדומה לחיפוש עצמו, ליכולת של כל עסק לפרסם באינטרנט הייתה השפעה ממשית, חמסייעים למיליוני עסקים להפוך לחלק מהכלכלה הדיגיטלית.

כמובן שגוגל היום הוא יותר מתיבת חיפוש. יש  15 מוצרי Google שמשרתים כל אחד יותר מחצי מיליארד אנשים ועסקים, ושישה שמשרתים יותר מ-2 מיליארד משתמשים כל אחד.

כמו רוב החיפושים בגוגל, גם כל המוצרים האלה התחילו בשאלה. 

עם Gmail זה היה האם נוכל להציע 1 GB של אחסון לכל אדם? בשנת 2004, כאשר Gmail הושק, נפח האחסון הזה היה מעל פי 100 ממה שהציעו רוב שירותי הדואר האינטרנט החינמיים האחרים!

ואז, כמה שנים מאוחר יותר, ראינו הזדמנות לשפר באופן דרמטי את דפדפני האינטרנט – ובתמורה את האינטרנט – עבור אנשים בכל מקום. אז עם Chrome שאלנו: האם נוכל לבנות דפדפן שהפך את האינטרנט לטוב יותר, עם פשטות, מהירות ואבטחה בבסיסו? ממש לפני ההשקה, הייתה לי שאלה משלי: האם אנשים ישתמשו בזה?

יוטיוב העז לשאול: מה אם ניתן לכולם דרך לחלוק את מה שהם יודעים עם העולם? והיום, זה הפך לפלטפורמה רבת עוצמה ללמידה וידע.

השאלות המשיכו להגיע, והמשכנו לשפר ולהרחיב את המוצרים שלנו עם תשובות חדשות: מה אם מפות Google יאפשרו לאנשים לראות כל רחוב בעולם בפירוט? מה אם נבנה כלי תרגום המאפשר לאנשים לגשת למידע ולתקשר במספר שפות? מה אם תוכל לחפש ולמצוא את כל התמונות הישנות שלך על ידי תיאור פשוט של מה שרצית לראות?

כמובן, לא כל שאלה ששאלנו הסתיימה כהצלחה. 

בכל מסע של 25 שנה, אתה לוקח כמה גושים, לומד את הלקחים ופועל כדי להשתפר. זוכרים את Google Wave?

התעלמות בריאה מהבלתי אפשרי

ההתעלמות הבריאה הזו היא הסיבה לכך שהצלחנו להתמודד עם בעיות שאחרים לא יכלו – או לא רצו. היה, למשל, הרעיון הבלתי אפשרי של להכניס מחשב חזק לכיס של כולם, לא משנה ההכנסה או החיבור לאינטרנט. כיום, אנדרואיד פועלת על 3 מיליארד מכשירים בכל רחבי העולם, מהמתקפלים העדכניים ביותר ועד טלפונים ברמת הכניסה. 

מה שמביא אותנו ל-AI. 

גוגל משקיעה ב-AI כמעט מההתחלה. היינו מהראשונים שהשתמשו בלמידה חישובית במוצרים שלנו, החל בתחילת שנות ה-2000, לצורך תיקוני איות, שיפור איכות המודעות והצגת הצעות והמלצות.

רבות מפריצות הדרך הטכנולוגיות הללו הובילו לכמה מחידושי המוצר המדהימים ביותר שלנו. תוצאות חיפוש עבור שאילתות מורכבות הועילו הרבה יותר בגלל מודלים גדולים של שפה כמו MUM ו-BERT. יצרנו דרכים חדשות לגמרי עבור אנשים לבטא את מה שהם מחפשים באמצעות קול, תמונות ואפילו שאילת שאלות על מה שהם רואים עם חיפוש מרובה. כעת, בינה מלאכותית גנרטיבית עוזרת לנו לדמיין מחדש את מוצרי הליבה שלנו בדרכים מרגשות – מחוויית יצירת החיפוש החדשה שלנו (SGE), ועד "עזרו לי לכתוב" ב-Gmail. מוקדם יותר השנה, השקנו את Bard, ניסוי מוקדם שמאפשר לאנשים לשתף פעולה עם AI גנרטיבי.

עם הזמן, AI יהיה השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר שאנו רואים במהלך חיינו. זה גדול יותר מהמעבר ממחשוב שולחני לנייד, והוא עשוי להיות גדול יותר מהאינטרנט עצמו. זהו חיווט מחדש בסיסי של הטכנולוגיה ומאיץ מדהים של כושר ההמצאה האנושי.

בינה מלאכותית תאפשר לנו, ולאחרים, לשאול שאלות כמו:

איך יכול להיות שלכל תלמיד תהיה גישה למורה פרטי, בכל שפה ובכל נושא?

כיצד נוכל לאפשר ליזמים לפתח צורות חדשות של אנרגיה נקייה?

אילו כלים נוכל להמציא כדי לעזור לאנשים לעצב וליצור מוצרים חדשים ולהצמיח עסקים חדשים?

כיצד ניתן לדמיין מחדש שדות כמו תחבורה, או חקלאות?

כיצד נוכל לעזור לקהילות לחזות ולהתכונן לאסונות טבע?

כאשר הגבולות החדשים הללו באים לידי ביטוי, יש לנו הזדמנות לפעול באומץ ובאחריות כדי לשפר חיים רבים ככל האפשר, ולהמשיך לשאול את השאלות הגדולות הללו.

החיפוש שלנו אחר תשובות יניע התקדמות טכנולוגית יוצאת דופן במהלך 25 השנים הבאות.

ובשנת 2048, אם, איפשהו בעולם, נער יסתכל על כל מה שבנינו עם AI ומושך בכתפיים, נדע שהצלחנו. ואז נחזור לעבודה.

זה יכול לעניין אותך

השאר תגובה