לפעמים תוכן מושק לעולם ופשוט… צרצרים.
כשזה קורה, לא היית רוצה לדעת מה השתבש?
חדשות טובות: עם בדיקת תוכן, את יכולה!
בדיקת תוכן מאפשרת לך להעריך את האפקטיביות (או היעדרו) של תוכן על סמך התנהגויות משתמשים.
כשמשתמשים בו נכון, הוא יכול לא רק להציל תוכן שהחמיץ את המטרה בסיבוב הראשון, אלא הוא יכול להפוך אותו לתוכן בעל ביצועים גבוהים עם כמה שינויים.
מה זה בדיקת תוכן?
בדיקת תוכן היא סוג של מחקר חווית משתמש (UX) המודד את האיכות והביצועים של תוכן דיגיטלי על ידי ביצוע הערכה עד כמה הוא משיג את מטרתו המיועדת.
בדיקת תוכן משמשת לעתים קרובות כדי לקבוע אם חלק מהתוכן:
מדבר לקהל הנכון.
מספק את כל המידע הדרוש לפתרון נקודות כאב של הקורא.
מספק מידע זה בצורה ברורה.
מנחה את הקורא לנקוט בפעולה המיועדת.
ניתן להשתמש בבדיקת תוכן גם כדי להעריך קטעים ספציפיים של תוכן בתוך יצירה גדולה יותר על ידי הוספה או הסרה של רכיב בודד של התוכן ולאחר מכן בדיקת A/B של שתי הגרסאות כדי לראות איזו מניבה ביצועים טובים יותר.
מה הופך את בדיקת התוכן לבעלת ערך?
בדיקת תוכן היא דרך מצוינת לאסוף נתונים מעשיים על מה הקהל שלך רוצה מהתוכן שלך.
על ידי מדידת היבטים רבים ושונים של התוכן שלך, את יכולה לקבל הבנה מגובה נתונים לגבי האלמנטים שגורמים לתוכן להיות מוצלח יותר או פחות.
ככל שתאספי יותר מידע ממבחני תוכן, כך תוכלי לגלות יותר כיצד לגרום לתוכן הייחודי שלך לפנות לקהל שלך ולהפעיל את התגובות הרצויות.
כיצד לבצע בדיקות תוכן
ישנן מספר גישות שונות לבדיקת תוכן, המשתנות מבחינת הדיוק, האפקטיביות ודרישות המשאבים שלהן.
בדיקת A/B ובדיקת עלייה במותג.
כל אחת מהשיטות הללו יעילה לתוכן מכיוון שהן מייצרות נתונים כמותיים, כלומר המידע שאת מקבלת על התוכן שלך זה מאפשר לך לקבל את התמונה הברורה ביותר האפשרית של האופן שבו מרכיב התוכן שאת בודקת משפיע על יעילות התוכן שלך.
בדיקת A/B
בדיקת A/B משווה את האופן שבו היבט בודד של תוכן משפיע על ביצועי התוכן הזה לחיוב או לרעה על ידי יצירת שתי גרסאות של התוכן זהות מכל הבחינות מלבד האלמנט שאת רוצה לבדוק.
זוהי צורה מגוונת מאוד של בדיקת תוכן מכיוון שניתן להשתמש בה כדי לבדוק כמעט כל רכיב של תוכן.
אחד המרכיבים הנפוצים ביותר של מבחן תוכן ל-A/B הוא הקריאה לפעולה (CTA). CTA מדובר בהנחיה לגרום לקורא לנקוט פעולה כלשהי כתוצאה ממה שלמד זה עתה.
על ידי שינוי של דבר בתוכן מלבד ה-CTA ולאחר מכן ניטור באיזו תדירות הקהל נוקט בפעולה הרצויה, את יכולה ללמוד איזה משני CTAs מושך יותר את הקוראים שלך.
מכיוון שבדיקת A/B עובדת רק אם את בודקת משתנה אחד בכל פעם, זוהי צורה אמינה מבחינה מדעית אך איטית של בדיקת תוכן.
זה גם לא יכול לספק הבנה ברורה מאוד של הביצועים הכוללים של פיסת תוכן. בשביל זה נועדו בדיקות עלייה במותג.
בדיקת עילוי מותג
בדיקת חוזק מותג מודדת את ההשפעה המצטברת של התוכן שלך על מדדי מותג מרכזיים כגון זכירת מותג, חביבות המותג ועוד.
נשיג זאת על ידי השוואת תפיסת המותג בין קבוצה של חברי קהל שראו את התוכן שלך במהלך מסע הפרסום (קבוצת הבדיקה), לבין קבוצה שלא ראתה (קבוצת הבקרה).
לאחר הקמפיין, הכלי להעלאת המותג שולח סקר לקבוצת משנה של שתי הקבוצות. לאחר מכן הוא מנתח הבדלים באופן שבו שתי הקבוצות מגיבות למותג שלך כדי לקבוע את ההשפעה הסיבתית של התוכן שלך.
על ידי שימוש בשתי צורות אלו של בדיקת תוכן, את יכולה להעריך ביעילות כיצד היבטים ספציפיים של התוכן שלך משפיעים על הביצועים שלו, כמו גם את ההשפעה של התוכן שלך על תפיסת המותג.
ככל שתבצעי יותר בדיקות תוכן, כך תוכלי לאסוף יותר נתונים לגבי איך לשפר את התוכן שלך, אז הקפידי להעריך מחדש את התוכן שלך ולהתנסות בתדירות גבוהה ככל האפשר.
בעזרת הבדיקה הנכונה, התוכן שלך תמיד יכול להיות אפילו טוב יותר.