אפליקציה חדשה מאפשרת לך ליצור אינטראקציה עם מיליוני פרופילי AI Bot

נמאס לך לפרסם עדכונים לפלטפורמות מדיה חברתית רק כדי לקבל אפס תגובה?

עם פלטפורמה חדשה המאוכלסת כולה על ידי בוטים של בינה מלאכותית, שכל אחד תענה לעדכונים שלך עם תשובות ומידע רלוונטיים והקשריים.

SocialAI

האפליקציה החדשה, הנקראת SocialAI, מלאה ב"מיליוני עוקבים בינה מלאכותית", כולם ממתינים לעדכונים שלך, ויוכלו להגיב בצורה מהורהרת לשאלות ולשאלות שלך.

ובכן, "במחשבה" אולי לא המונח הנכון, מכיוון שאין כאן מחשבה ממשית. 

SocialAI הוא בעצם ChatGPT חברתי, עם פרופילי הבוט הרבים שנבנו סביב תכונות אישיות שונות, ונועד להשיב לעדכונים שלך על סמך התכנות הזה.

כמו שניתן לראות בתמונה, כל דמות מתוכנתת  להגיב בצורה שונה

אם זהלהטיל ספק במחשבה שלך, לספק תשובות הגיוניות, או איזו התלבטות פילוסופית שכדאי לשקול וכו'.

וזה מוזר, אבל גם משכנע באופן מוזר, בהתחשב בתגובות השונות לעדכונים שלך.

 ומי לא אוהבת לקבל הרבה תשובות, גם אם זה מבוטים? 🙂

כי בואו נודה בזה, סביר להניח שהרבה אינטראקציות במדיה החברתית הן כבר בוטים בכל מקרה, ובכל מקרה, עושה רושם ש AI social הוא השלב הבא, שיעזור להתמודד עם מגיפת הבדידות. 

יש כבר דוגמאות שונות של אנשים שמשתמשים ב-ChatGPT כלוח תהודה, על ידי הצגת שאלות אליו כפי שהיו עושים לאדם אחר, ואולי אז, SocialAI היא רק ההרחבה הטבעית והלוגית של אותו הדבר.

אפילו מארק צוקרברג אמר שהוא מצפה שרוב העדכונים החברתיים יהיו מלאים בתוכן שנוצר בינה מלאכותית בעתיד הקרוב, שכולל מעורבות כזו. 

אז למרות שזה כמובן פחות אנושי, ופחות "חברתי", לפחות בהקשר המסורתי של המונח הזה, אולי SocialAI פשוט מקדימה את המשחק, וזהו העתיד של כל האפליקציות החברתיות.

ואת האמת, יש בזה משהו.

אני יכולה לראות את העבר שזה ייתן עבור לפחות חלק מהמשתמשים בקבלת תגובות בינה מלאכותית, גם אם זה בעצם לדבר עם בוט.

האם זה יכול להקל על מערכות יחסים אמיתיות, ותחושות אמיתיות של מעורבות, גם אם זה רק עם מגיבים אוטומטיים?

מחקרים אקדמיים שונים הגיעו למסקנה שבינה מלאכותית גנרטיבית אכן יכולה להחליף היבטים רבים של יחסי אנוש בפועל. 

למרות שחוקרים גם ממליצים להיזהר במישור הזה, שכן הימנעות מאינטראקציה אנושית אמיתית יכולה להיות בעלת השפעות רחבות יותר על בריאות הנפש, בעוד שיצירת קשרים רגשיים עם ישויות פיקטיביות, נשלטות תאגידיות עשויות להיות גם השלכות והשפעות רחבות יותר.

אז במובנים מסוימים, זה נראה כמו פתרון מעניין לדאגה עולה, להבטיח שיותר אנשים ירגישו שרואים אותם ומקשיבים להם, ובמקביל מספק להם את הגירוי המנטלי של מעורבות מתמשכת. אבל שוב, אם זה יוביל לנסיגה רחבה יותר מהעולם האמיתי, ההשפעות של זה בקנה מידה אינן ידועות, ועלולות להוביל לתוצאות גרועות עוד יותר בטווח הארוך יותר.

כרגע, לעומת זאת, זה אחד הניסויים היותר מעניינים במעורבות בינה מלאכותית, גם אם אני מתקשה לקרוא לזה אפליקציה "חברתית". כלומר, זה חברתי, אבל לא עם אנשים אמיתיים, וזה לא ממש זהה להנחת היסוד של מה נבנה "מדיה חברתית" כמושג.

אבל אולי, זה רק רעיון מיושן לגבי המשמעות של המונח עבור הדור הבא, שיגדל להעלות שאלות לבוטים, בדיוק כמו שהם יעשו לאדם אמיתי.

במובן הזה, אולי זה העתיד. אם נאהב את זה או לא.

זה יכול לעניין אותך

השאר תגובה