השינוי הגדול ביותר בשיווק במדיה החברתית בחמש השנים האחרונות לא היה וידאו קצר, או אפילו פיתוח של AI גנרטיבי. התפתחות המפתח, מנקודת מבט ספציפית לשיווק, הייתה המעבר מאינטראקציה לכיוון בידור ישר.
אפשר כמובן, לטעון שבידור תמיד היה מרכיב מרכזי בשיווק.
אבל בימים הראשונים של המדיה החברתית, המוקד המרכזי של מותגים היה לעורר אינטראקציה והנעת מעורבות, על ידי מתן אמצעי ללקוחות היעד שלך ליצור קשר ולקבל תגובות מנוכחות המותג שלך.
היישום של אלגוריתמים הפך את זה לעוד יותר מדויק, כי יותר תגובות ולייקים הביאו יותר חשיפה.
ולמרות שמעורבות היא עדיין גורם, הפלטפורמות עצמן עוברות כעת מעבר ללייקים ותגובות, ומתמקדות מחדש, במקום זאת, בזמן המושקע בכל אפליקציה.
וזה הכל בגלל TikTok.
במשך שנים, מטה החזיקה את השלטון במדיה החברתית, וככזו, היא הכתיבה את המגמות והנורמות שהנחו את אופן האינטראקציה של המשתמשים.היא למדה שתגובות ואינטראקציות הן מה שהניעו את המשתמשים להישאר, אז האלגוריתם שלה העדיף פוסטים שצברו יותר מהתנהגויות אלה.
מה שגרם לעומס סרטונים פוליטיים וטעונים יותר, כי התוכן שסביר להניח שיעורר תגובה הוא זה שמניע תהודה רגשית גבוהה. שמחה, פחד וכעס הם הרגשות המרכזיים שמניעים תגובה, ובאופן לא מפתיע, השינוי האלגוריתמי הוביל לכך שאלה הפכו למניעים העיקריים של פעילות מקוונת.
אבל TikTok הפך את הפרדיגמה ושינתה את האופן שבו כל הפלטפורמות פועלות כעת.
במקום להסתמך על הקשרים שלך, TikTok הדגישה פרסום פומבי, ובמקום להתמקד בלייקים ותגובות, TikTok התמקדה בזמן שהושקע, ולקחה יותר אינדיקטורים מכל קליפ כדי לחדד את ההמלצות שהוא מציג לכל אדם.
בעיקרו של דבר, TikTok יישרה מחדש את מטריצת המדיה החברתית סביב בידור במקום זאת. וזה עצום, מכיוון שההיבטים ה'חברתיים' בפועל שהיו במוקד מזמן נדחקו למישור משני.
וזה גם אומר שצריך ליישר מחדש את אסטרטגיות השיווק במדיה החברתית.
לא מאמינה לי?
מה את אומרת על העובדה ש-50% מהתוכן שמשתמשים רואים באינסטגרם מגיע כעת באמצעות המלצות בינה מלאכותית?
אלה לא פוסטים מחברים ובני משפחה שלך, וזה לא תוכן מחשבונות שבחרת לעקוב אחריהם. כמו כן, אינסטגרם לא כל כך מודאגת אם הם יביאו לייקים ותגובות, המדידה העיקרית היא כמה זמן את מבלה בצפייה וכמה מהר את מדלגת לפי כל אחד (או לא).
גם השימוש בפייסבוק עלה, ו-30% מהתוכן שמשתמשים רואים בפייסבוק מגיע גם כעת דרך אותה מערכת המלצות בינה מלאכותית.
אבל השיקול המרכזי כאן הוא זה: בזמן שהשהות בפייסבוק גדלה כתוצאה מההמלצות האקטואליות הללו, היצירה והמעורבות ממשיכות לרדת, כשפחות אנשים מפרסמים פוסטים בפייסבוק ובאינסטגרם מאשר בעבר.
זה נכון במיוחד בקרב קהלים צעירים יותר, בעוד שבמיוחד, השימוש בstory אינסטגרם נמצא גם הוא בירידה של יותר מ-10%.
אנשים משקיעים זמן רב יותר בקטעי וידאו מומלצים בינה מלאכותית, אך הם נוטים פחות להגיב ולעסוק מעבר לצפייה. ככזה, המדיה החברתית הופכת פחות ופחות חברתית, והיא יותר כמו מדיה מסורתית, עם אלמנטים אינטראקטיביים.
השיקול מנקודת מבט שיווקית הוא שייתכן שנצטרך לשנות את המיקוד בהתאם לכך, על ידי מעבר מפוסטים שמעוררים תגובות, ועוד לכיוון בידור טהור כתוצאה מכך.
הפעלת מעורבות היא כבר מזמן עיקרון מרכזי בשיווק במדיה חברתית, מכיוון שכפי שצוין, אלגוריתמי פלטפורמה העניקו עדיפות לתוכן שיוצר תגובה ישירה. אבל עכשיו, כמעט כל פלטפורמה מתיישרת יותר ויותר עם הזמן המושקע, שמגיע, בעיקר, באמצעות קטעי וידאו.
ובתרחיש זה, התוכן המשעשע ביותר מנצח, לא פוסטים שמעודדים משתמשים למחשבותיהם.
וכשחושבים גם על עליית הבינה המלאכותית הגנרטיבית, סביר להניח שזה יהפוך למוקד עוד יותר, כי בעוד שכלי בינה מלאכותית גנרטיבית יכולים להמציא תמונות, טקסט ווידאו קליפים דמויי אדם, מה שהם לא יכולים להמציא הוא באמת מושגים יצירתיים, או לפחות, זה לא כל כך קל לגרום להם לתת לך כאלה, בלי שיהיה לך רעיון בעצמך.
האתגר עבור מחוללי AI במובן זה הוא שהם נגזרים מטבעם, מכיוון שהמערכת יכולה לחזור רק על מה שקרה קודם לכן, כך שכל מה שהיא פולטת ירגיש קצת קלישאתי וחוזר על עצמו.
מכיוון שכן, המערכת רק נותנת לך וריאציה של מה שהיא מבינה מבחינה רעיונית מהמונחים שאנחנט מזין. זה הולך על "לימונדה" ו"קידום" ומפזר מושגים על סמך מה שהוא יכול להתאים, בהתבסס על שימושים קודמים במונחים אלה בסמיכות מסוימת.
האם זה אפשרי שמערכת AI גנרטיבית תייצר רעיון נהדר?
בטח, אבל באופן שיטתי, זה לא באמת המטרה שלה, מה שמפחית את הסבירות שכלי AI יהיה המקור לרעיון הגדול הבא.
אבל בלי קשר, כלי AI נמצאים בשימוש יותר ויותר. מה שלמעשה יכול להגביר עוד יותר את הערך של מושגים ייחודיים ומעניינים באמת, בין הגאות העולה של רעיונות עבר שהוחזרו על ידי מערכות בינה מלאכותית.
בעיקרו של דבר, בידור, והגדלת הזמן המושקע בתוכן שלך, הם מה שיביא יותר טווח הגעה באפליקציות חברתיות, כאשר הפלטפורמות מתרחקות יותר מהשורשים החברתיים שלהן, בהתאם להתנהגויות המשתמשים.
שיטות עבודה מומלצות בעבר, כולל פיתיון מעורבות, האשטאגים, קריאות לפעולה, כל אלה הולכים להיות פחות חשובים, ככל שיותר פלטפורמות עוברות להתמקד בהמלצות A
.